• Londra și sud-estul Angliei intră în carantină strictă.
  • Marea Britanie se luptă cu o nouă tulpină de coronavirus care se răspândește mult mai repede.
  • Primul ministru Boris Johnson a anulat planurile de reducere a restricțiilor.

Primul ministru Boris Johnson a impus carantinarea de urgență a Londrei și a unor părți mari din sud-estul Angliei. Acesta a mai spus publicului din toată țara să evite călătoriile, în încercarea disperată a autorităților de a opri răspândirea unei noi tulpini de coronavirus care se răspândește rapid în Marea Britanie, anunță Bloomberg.

După discuții de urgență cu cei mai înalți oficiali ai săi, Johnson a anulat planurile de reducere a restricțiilor. Perioada de relaxare de 5 zile urma să aibă loc în timpul vacanței de Crăciun. Însă acum, întâlnirile vor fi interzise în Londra și în zone mari din sud-est, în timp ce socializarea se va limita doar la ziua de Crăciun în restul Angliei.

Premierul a anunțat că un nou Scenariu 4 se va aplica în zonele considerate cu risc mare de a deveni focare de infectare din capitală începând de duminică.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În plus, acesta a mai anunțat și că oate magazinele neesențiale se vor închide, oamenii vor fi rugați să rămână acasă și toate călătoriile vor fi interzise, ​​cu excepția celor esențiale.

Johnson a îndemnat oamenii din întreaga Anglie să „rămână în plan local” și să nu călătorească departe. El a promis că noile reguli vor fi revizuite pe 30 decembrie.

„Când virusul își schimbă metoda de atac, trebuie să ne schimbăm metoda de apărare”, a spus Johnson la o conferință de presă. „Fără acțiune, dovezile sugerează că infecțiile ar crește, spitalele ar deveni copleșite și multe alte mii și-ar pierde viața”.

Schimbarea dramatică a măsurilor pandemice a fost declanșată de o nouă tulpină a virusului, care este unică în Marea Britanie.

Dovezile științifice emergente sugerează că noua tulpină se poate răspândi mult mai repede decât tulpinile anterioare și se află în spatele unei creșteri uriașe a infecțiilor în zilele recente.

Rata infectărilor cu COVID-19 s-a dublat în Londra în ultima săptămână, aproape 60% din aceste infecții fiind atribuite noii tulpini a virusului, potrivit oficialilor guvernamentali.