Londra a intrat în carantină strictă. Boris Johnson: Noua tulpină de coronavirus este cu 70% mai transmisibilă

Primul ministru Boris Johnson a impus carantinarea de urgență a Londrei și a unor părți mari din sud-estul Angliei. Acesta a mai spus publicului din toată țara să evite călătoriile, în încercarea disperată a autorităților de a opri răspândirea unei noi tulpini de coronavirus care se răspândește rapid în Marea Britanie, anunță Bloomberg.

După discuții de urgență cu cei mai înalți oficiali ai săi, Johnson a anulat planurile de reducere a restricțiilor. Perioada de relaxare de 5 zile urma să aibă loc în timpul vacanței de Crăciun. Însă acum, întâlnirile vor fi interzise în Londra și în zone mari din sud-est, în timp ce socializarea se va limita doar la ziua de Crăciun în restul Angliei.

Premierul a anunțat că un nou Scenariu 4 se va aplica în zonele considerate cu risc mare de a deveni focare de infectare din capitală începând de duminică.

În plus, acesta a mai anunțat și că oate magazinele neesențiale se vor închide, oamenii vor fi rugați să rămână acasă și toate călătoriile vor fi interzise, ​​cu excepția celor esențiale.

Johnson a îndemnat oamenii din întreaga Anglie să „rămână în plan local” și să nu călătorească departe. El a promis că noile reguli vor fi revizuite pe 30 decembrie.

„Când virusul își schimbă metoda de atac, trebuie să ne schimbăm metoda de apărare”, a spus Johnson la o conferință de presă. „Fără acțiune, dovezile sugerează că infecțiile ar crește, spitalele ar deveni copleșite și multe alte mii și-ar pierde viața”.

Schimbarea dramatică a măsurilor pandemice a fost declanșată de o nouă tulpină a virusului, care este unică în Marea Britanie.

Dovezile științifice emergente sugerează că noua tulpină se poate răspândi mult mai repede decât tulpinile anterioare și se află în spatele unei creșteri uriașe a infecțiilor în zilele recente.

Rata infectărilor cu COVID-19 s-a dublat în Londra în ultima săptămână, aproape 60% din aceste infecții fiind atribuite noii tulpini a virusului, potrivit oficialilor guvernamentali.

Exit mobile version