• Lor le datorezi România de azi. Istoria a fost scrisă în urmă cu secole pentru ca tu să ai azi o țară.
  • Primul care a visat la România a fost Mihai Viteazu.
  • Cu sânge a scris România și Ecaterina Teodoroiu, Cuza, Regina Maria, Regii României, mareșali și oameni politici cum azi nu mai întâlnești.

Lor le datorezi România de azi. Istoria a fost scrisă în urmă cu secole pentru ca tu să ai azi o țară. Primul care a visat la România a fost Mihai Viteazu. Cu sânge a scris România și Ecaterina Teodoroiu, Cuza, Regina Maria, Regii României, mareșali și oameni politici cum azi nu mai întâlnești.

Primul principe român de epocă modernă, Mihai Viteazu este simbolul Unirii, pentru că el a proiectat ceea ce, secole mai târziu, a însemnat RomâniaTransilvania, Moldova și Țara Românească unite au fost „POHTA CE-AM POHTIT” împlinit la 1600. Două secole și jumătate mai târziu, Alexandru Ioan Cuza avea să înfăptuiască din nou Unirea. În 24 ianuarie 1862. Și am spus atunci, pentru prima dată, „ROMÂNIA”. Tot Cuza a dus capitala la București.

Dinastia Hohenzo-llern-Sig-marin-gen a ajuns în România odată cu regele Carol I. Carol I a obținut independența țăriia redresat economia, a dotat țara cu o serie de instituții specifice statului modern și a pus bazele unei dinastii. Cu siguranță îți amintești faptele de eroism ale Ecaterinei Teodoroiu. Un copil cât o țară. O femeie născută să lupte pentru libertateAvea 23 de ani când a ajuns pe front, în primul război Mondial.

Regina Maria. Un nume atât de drag românilor. Dar poate nu ai știut că ea a fost prima care a vorbit despre granițele României, la Conferința de Pace de la Paris. Influența, prestanța și farmecul personal al Reginei au reușit să îi determine pe mulți politicieni europeni să aibă o atitudine favorabilă față de România.

Regele Ferdinand, regele întemeietor al României Mari. În 1889, când a venit în România, chemat de Regele Carol I, unchiului său, Ferdinand avea 24 de ani, dar cunoștea deja limba română, deși era născut în inima Germaniei. S-a dovedit a fi mai român decât mulți români. Regele Mihai a fost poate cel mai iubit rege al românilor.Și-a început prima domnie când avea doar 6 ani, în 1927, după decesul lui Ferdinand și renunțarea la tron a tatălui său, Carol al II-lea, care a plecat din țară alături de Elena Lupescu, amanta sa.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Iuliu Maniu a fost un politician, deputat de Transilvania în Dieta de la Budapesta, de mai multe ori prim-ministru al României. Alături de alți politicieni ai vremii a participat hotărâtor la pregătirea unirii Transilvaniei cu Vechiul Regat.

Când vorbești despre România, nu poți ocoli numele Brătienilor. Ion I.C. Brătianu a făcut din reîntregirea României proiectul său capital. Primul Război Mondial i-a adus glorie generalului de divizie Alexandru Averescu, comandant al Armatei a II-a. Ingenios și plin de inițiativă, Averescu a avut conflicte cu Marele Cartier General, condus de generalul Prezan. El a condus Armata a II-a în bătăliile de la Mărăști și Oituz. Îți spun acum despre Smaranda Braescu care, în 1936, devine prima femeie care traversează Mediterana fără escală, iar anul 1942 o găsește pe frontul de la Stalingrad pe prima femeie pilot.