• Dacian Cioloș: „Închiderea completă a piețelor o consider o greșeală, care va avea efecte negative destul de costisitoare”
  • PSD: „Închiderea târgurilor și piețelor este o decizie criminală pentru producătorii agricoli”
  • Producătorii agricoli spun că afacerile le sunt ruinate

Ilinca Nazarie, corespondent Aleph News: „Deocamdată, nu e clar dacă Articolul 7 din Decizia 52 are sau nu studii la bază. Spune că nu vom putea să mergem să cumpărăm de la producătorul local preferat, dacă acesta avea taraba într-o piață agro-alimentară închisă. În schimb, pot sta afară să vândă în continuare. Care sunt argumentele autorităților? Virusul se transmite mai ușor în aceste spații, regulile nu sunt respectate la fel ca în alte spații comerciale – asta au spus autoritățile când au fost întrebate de ce se închid piețele agro-alimentare de la interior, dar mall-urile rămân deschise. Există evaluări care arată că în piețele închise nu sunt respectate regulile. E drept ca s-au dat și amenzi.

Un alt argument este faptul că în piață nu se poate plăti cu cardul, iar studiile arată că virusul rămâne pe bancnote. Sunt pierderi foarte mari, în primul rand e șocul emoțional, e noiembrie, e frig afară, ar avea 2 variante producătorii locali: ori să aleagă să stea afară, în frig, dacă au unde – sau să-și ducă marfa acasă și să o piardă complet. Unii poate au noroc, poate cei cu fructe, dar cei cu lactate, ce fac cu produsele? ”

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES