• Primarul orașului a fost răpit de forțele rusești și eliberat ulterior, în timp ce o administrație pro-Kremlin a fost instalată.
  • Atacurile au lovit mai multe locații diferite, inclusiv o biserică folosită ca bază de către forțele rusești.
  • Sistemul ucrainean HIMARS a fost lansat la periferia orașului Melitopol. Două rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, dar patru și-au atins ținta”, a declarat Balitsky.

Forțele ucrainene au atacat orașul Melitopol, ocupat de ruși, în weekend, deschizând un nou front în lupta Kievului pentru recuperarea terenurilor din sudul țării și subliniind importanța armelor cu rază de acțiune mai mare.

Atacurile au lovit mai multe locații diferite, inclusiv o biserică folosită ca bază de către forțele rusești, potrivit primarului exilat al orașului, Ivan Fedorov, care a distribuit o înregistrare video filmată pe timp de noapte în care se vede un incendiu care arde în depărtare.

Focuri de artificii în estul Melitopolului”, a spus el într-o postare pe aplicația de mesagerie socială Telegram sâmbătă, afirmând că 200 de persoane au fost ucise și 300 rănite în bombardamentele intense asupra orașului.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Într-un interviu acordat televiziunii ucrainene o zi mai târziu, Federov a revenit asupra acestui număr, afirmând că zeci” de persoane au murit. El a adăugat că au fost lovite trei locații, inclusiv un complex de restaurante-hotel de la periferia Melitopolului, cunoscut sub numele de Prival Okhotnika”, sau Odihna Vânătorului, un punct de control la 20 de kilometri de oraș, în Novobohdanivka, și o unitate militară care a fost complet distrusă” în apropiere de satul Semenivka.

Evgeny Balitsky, guvernatorul instalat de Rusia în regiunea Zaporojie, unde se află Melitopol, a declarat că Ucraina a lovit Melitopolul folosind un sistem HIMARS, ucigând două persoane și rănind alte 10, dintre care trei au fost tratate la spital – un număr semnificativ mai mic decât cel raportat de Fedorov.

Sistemul ucrainean HIMARS a fost lansat la periferia orașului Melitopol. Două rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, dar patru și-au atins ținta”, a declarat Balitsky într-o postare pe Telegram sâmbătă, împărtășind un videoclip cu serviciile de urgență care răspund la un incendiu uriaș. El a afirmat că printre ținte s-a numărat și un centru de recreere”, unde civili și militari luau cina sâmbătă seara, dar nu l-a numit.

Fedorov a susținut într-un interviu de luni că trupele rusești din oraș au intrat în panică” și s-au redistribuit”, având în vedere loviturile ucrainene asupra orașului. Fără a furniza vreo dovadă, el a spus că sunt ocupați cu mutarea grupurilor lor militare în alte locuri pentru a încerca să le ascundă”.

Melitopol, un oraș din sud-estul țării situat pe malul râului Molochna, a căzut în mâinile Moscovei în martie, la scurt timp după invazie. Primarul orașului a fost răpit de forțele rusești și eliberat ulterior, în timp ce o administrație pro-Kremlin a fost instalată.