Lucian Bode: Masca de protecţie rămâne obligatorie şi după 1 august

Procuror: „Timp de patru zile, nimeni nu a fost audiat. Nici măcar Lucian Bode” Sursa Foto: Mediafax / Andreea Alexandru
  • Lucian Bode a anunțat că masca de protecție va rămâne obligatorie în spaţii închise şi după data de 1 august.
  • Ministrul de Interne a precizat că de la această dată nu vor fi neapărat relaxări noi.
  • Se vor da amenzi în cazul celor care nu respectă portul măștii de protecție.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a precizat că masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţii închise şi după data de 1 august. Totodată, Lucian Bode a mai spus că structurile MAI verirică în continuare dacă se respectă portul măştii de protecţie, iar în caz contrar sunt date amenzi.

„În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populaţie, vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a transmis Bode, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă.

Bode: „Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa”

Oficialul a adăugat că de la 1 august nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente.

„Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat o parte din măsuri gradual aşa cum le-am şi introdus, intenţionăm ca de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură. Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”, a conchis Lucian Bode.