• Restaurantele și barurile care sunt amendate de trei ori pentru încălcarea restricțiilor vor avea activitatea suspendată.
  • Propunerea a fost lansată de Lucian Bode, ministrul de Interne.
  • Bode va cere conducerii PNL să propună în coaliție introducerea pe agenda Parlamentului a unui proiect în acest sens.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a anunțat că va propune modificarea legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru a putea fi suspendată activitatea unui agent economic după ce a avut „una, două, trei sancțiuni”, informează Digi24.

De asemenea, Bode a spus că va cere conducerii PNL să propună în coaliție introducerea pe agenda Parlamentului a unui proiect în acest sens.

O să solicit conducerii PNL să discute în coaliție foarte serios ca în această săptămână pe agenda Parlamentului să fie aprobat prioiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Sancțiunile nu sunt suficiente din păcate. (…) Legea 55 să fie modificată astfel încât după una, două, trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție danitară. Dacă se repetă, se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

Mai mult, oficialul a precizat că poliția a efectuat peste 5.000 de controale în localuri în acest weekend și a aplicat zeci de amenzi, unele în cadrul unităților care sunt amendate în mod repetate.