Lucrările din strada Icoanei, oprite de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
  • Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 a dispus oprirea temporară a executării lucrărilor de construire din strada Icoanei nr. 2-8
  • Potrivit sursei citate, Poliția Locală a amendat proprietarul cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea condițiilor de șantier
  • Lucrările de demolare de pe strada Icoanei nr. 2-8 au fost suspendate de către Primarul Capitalei, prin actul de suspendare din 30.03.2021

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 a dispus oprirea temporară a executării lucrărilor de construire până la soluționarea cauzei referitoare la casele din strada Icoanei nr. 2-8, anunță Nicușor Dan: „Sunt determinat să opresc mutilarea patrimoniului valoros al Capitalei”.

„În urma demersurilor efectuate de către Primarul General Nicușor Dan pentru a opri demolarea imobilelor din strada Icoanei nr. 2-8 și a sesizării Primăriei Municipiului București făcute la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, a fost emisă astăzi, 2 aprilie, Ordonanța procurorului prin care s-a dispus oprirea temporară a executării lucrărilor de construire până la soluționarea cauzei”, anunță Primăria Generală a Capitalei.

Potrivit sursei citate, Poliția Locală a amendat proprietarul cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea condițiilor de șantier.

„Sunt determinat să opresc mutilarea patrimoniului valoros al Capitalei. Voi continua să apăr clădirile de patrimoniu și să mă opun abuzurilor. Susțin dezvoltarea echilibrată și legală a orașului, nu haiducia imobiliară. Mulțumesc autorităților care au înțeles urgența și au decis în consecință ”, a declarat spune Nicușor Dan.

Lucrările de demolare de pe strada Icoanei nr. 2-8 au fost suspendate de către Primarul Capitalei, prin actul de suspendare din 30.03.2021.

Totodată, prin Ordonanţa din 02.04.2021, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de executare, fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia.

De asemenea, prin Ordonanţa din 01.04.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control.

„Autorizația de demolare și autorizația de construire pentru casele aflate la adresa Str. Icoanei 2-8 au fost emise pe 1 octombrie 2020, respectiv 27 octombrie, de vechea administrație a Capitalei”, conchide comunicatul PMB.