Lucrătoarele sexuale protestează împotriva abuzurilor poliției după noile restricții

Sursa foto: Profimedia
  • Zeci de lucrătoare sexuale au ieșit în stradă în Malawi săptămâna aceasta în semn de protest împotriva „brutalității vizate a poliției”
  • Ele susțin că au devenit victime în urma noilor restricții
  • Măsurile includ închiderea de la ora 20:00 a barurilor, cu clienții obligați să ia băuturile la pachet și interzicerea socializării între orele 21:00 și 05:00

Zeci de lucrătoare sexuale au ieșit în stradă în Malawi săptămâna aceasta în semn de protest împotriva „brutalității vizate a poliției”, în urma noilor restricții Covid-19, relatează The Guardian.

Lucrătoarele sexuale au spus că noile măsuri restrictive au dus la abuzuri ale poliției asupra lor. Măsurile includ închiderea de la ora 20:00 a barurilor, cu clienții obligați să ia băuturile la pachet și interzicerea socializării între orele 21:00 și 05:00.

„Din cauza noilor legi Covid-19, poliția a profitat de lege venind în camerele noastre și bătându-ne. Nu am auzit de un caz în care s-au dus la casele oamenilor căsătoriți să bată la ușile lor și să-i bată, asta pentru că știu că suntem în camerele noastre”, a spus Zinenani Majawa, coordonatorul național al lucrătoarelor sexuale.