• Judeţul Ilfov a trecut în scenariul galben
  • În Bucureşti, incidenţa a scăzut până la 2,4 cazuri la mia de locuitori
  • Doar două judeţe mai sunt în scenariul roşu: Cluj (3,01‰) şi Timiş (3,63‰)

După Bucureşti, veştile bune ar putea urma şi pentru locuitorii din jurul Capitalei. Judeţul Ilfov a trecut în scenariul galben, după ce rata de infectare a scăzut sub pragul de trei infectări la mia de locuitori.

Dacă trendul se păstrează şi în următoarele zile, iar indicenţa rămâne sub 3 infectări la mia de locuitori, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu-i rămâne decât să adopte o hotărâre prin care să relaxeze restricţiile, exact cum se va întâmpla de luni în Bucureşti. Asta înseamnă că restaurantele şi cafenelele s-ar putea redeschide şi funcţiona la interior la o capacitate de 30%. La fel şi sălile de teatru, cinematografele şi agenţiile de pariuri.

În acest moment doar Clujul şi Timişul mai sunt în scenariul roşu, adică au o incidenţă de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Clujul e însă chiar la limită (3,01), aşa că e foarte posibil să treacă în scenariul galben. 12 judeţe sunt în scenariul galben, iar 28 de judeţe sunt în zona verde, au o rată mai mică de 1,5 la mie. Cele mai mici incidenţe sunt în Buzău (0,53), Olt (0,59) şi Vrancea (0,6).

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS