• Nu se poate vota online la congresul PNL din 25 septembrie, pentru că nu poate fi asigurată securitatea votului, spune Ludovic Orban.
  • „Aşa cum a ieşit articolul din BPN nu îngăduie speculaţiile”, spune președintele PNL.

„Noi am convocat Consiliul Naţional pentru a vota modificările care au fost aprobate în cadrul Biroului Politic Naţional, modificări pe care le-am aprobat în unanimitate, adică consens între cele două echipe aflate în competiţie. Sigur că e acolo un articol cu privire la organizarea şedinţelor forurilor statutare online. A existat o propunere de a putea organiza online, dar forma finală a fost aprobată ca urmare a intervenţiei mele. Propunerea care va fi supusă votului Consiliului Naţional este aceea că în situaţii excepţionale se pot organiza şedinţele forurilor statutare online, cu excepţia acelor şedinţe la care este necesar votul secret”, spune Ludovic Orban.

El apreciază că nu se va putea vota online la congresul partidului din 25 septembrie.

„Aşa cum a ieşit articolul din BPN nu îngăduie speculaţiile care au apărut că se va putea vota online la congres. La ora actuală nu avem un sistem de asigurare a securităţii votului”, conchide Orban.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, susţinătorii lui Florin Cîţu ar urma să ceară, sâmbătă, ca la congres să se voteze online, în contextul creşterii numărului de infecţii cu COVID-19 din Capitală.