• Fostul lider liberal Ludovic Orban a anunţat înfiinţarea unui nou partid, „Forţa Dreptei”.
  • 16 parlamentari au semnat înfiinţarea partidului lui Orban.
  • „Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta – liberalism, conservatorism şi creştin-democraţie”, spune Orban.

Update. Cei 16 parlamentari care au semnat înfiinţarea partidului Forţa Dreptei sunt Ludovic Orban, Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuţescu – deputaţi şi Ion Iordache, Ovidiu Florean şi Adrian Oros – senatori.

Fostul lider liberal Ludovic Orban a anunţat înfiinţarea unui nou partid, „Forţa Dreptei”. „Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta – liberalism, conservatorism şi creştin-democraţie”, spune Orban.

Numele noii formaţiuni este „Forţa dreptei”, numele moţiunii cu care Orban s-a prezentat la congresul PNL.

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE

Știrea inițială

„Am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru-dreapta. Noi considerăm că este o obligaţie democratică şi morală de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au votat, după ce conducerea PNL a decis să nu-i mai reprezinte, ci să fie a cincea roată la căruţa PSD. Este o necesitate politică. Nu există nicio formaţiune politică, cu adevărat de centru-dreapta”, spune Ludovic Orban.

Numele noii formaţiuni este „Forţa dreptei”, numele moţiunii cu care Orban s-a prezentat la congresul PNL.

„Acest nume şi programul politic e un angajament să punem în practică programul de reforme, de modernizare. Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor, valorilor şi soluţiilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta – liberalism, conservatorism şi creştin-democraţie”, adaugă Orban.

„Astăzi vom semna actul constitutiv şi luni vom depune documentele de înregistrare a partidului Forţa Dreptei la Tribunalul Bucureşti. Am decis ca iniţiatorii să fie parlamentarii, din motive de procedură, pentru că dacă am fi iniţiat partidul cu toţi cei care vor să vină probabil ar fi fost extem de complicat din punct de vedere procedural şi ar fi durat mult mai mult. Obiectivul nostru pe 2022 este foarte ambiţios, dorim să construim un partid cu largă aderenţă în societate, să avem cel puţin 25.000 de membri, să avem organizaţii în toate judeţe”, a mai spus Ludovic Orban.

Acesta este convins că şi alţi parlamentari vor veni în partid: „Starea de nemulţumire în grupurile parlamentare ale PNL este în creştere constantă”.