• Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost ales, luni noaptea, preşedinte al Camerei Deputaţilor
  • Ședinţa a fost una cu scandal, în care AUR a părăsit sala, motivând că este foarte târziu. Şedinţa de constituire a început luni, la ora 12.

Ludovic Orban a câştigat şefia Camerei Deputaţilor, obţinând 179 de voturi „pentru” şi 110 împotrivă.

Celălalt candidat, Alfred Simonis (PSD) a fost votat de 110 deputaţi, iar 179 au votat „împotrivă”.

Orban a fost ales la capătul unei şedinţe care a început luni, la ora 12.00.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ședința a fost declarată închisă brusc, luni seară, după ora 23.30, chiar înainte de a fi supusă la vot alegerea noului președinte al Camerei Deputaților. Președintele de ședință, Lucian Feodorov (AUR), decanul de vârstă (78 de ani), a invocat că este obosit, iar parlamentarii AUR au părăsit sala, deși atât PNL, cât și PSD ceruseră să fie ales președintele forului legislativ.

Dacă vor să-și numească legal președintele la Camera Deputaților, să își ia secretare, mașini, să o facă mâine, nu azi”, a susținut liderul AUR, George Simion. Întrebat ce anume invocă de au oprit ședința și au părăsit sala, el a răspuns: „Invocăm înțelegerea între PNL și PSD, care ni s-a părut grotescă. Nu vom lua parte la asta. Dacă ședința continuă, vom cauționa în penal”.

AUR s-a întors în sală aproape de miezul nopţii, s-a ales un alt decan de vârstă şi şedinţa s-a reluat pentru alegerea preşedintelui şi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.