Candidatul oficial pentru funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu, spune Ludovic Orban, în replică la declaraţia lui Florin Cîţu, potrivit căreia a „convins o Românie” să fie prim-ministru şi să fie susţinut de coaliţie: „Preferinţa pentru Florin Cîţu a fost a USR PLUS”.

„Candidatul oficial pentru funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu. La negocieri, după prima formă a mandatului – Florin Cîţu premier şi eu preşedinte al Camerei Deputaţilor, am flexibilizat mandatul, după un blocaj de şase zile, cu o a doua variantă – Ludovic Orban premier şi Florin Cîţu preşedinte al Senatului. Asta a deblocat negocierile. Până la urmă preferinţa pentru Florin Cîţu, între Florin Cîţu şi eu premier, a fost manifestată de partenerii de la USR PLUS. Până una-alta, negocierile au fost conduse de mine. Deci negocierile de formare a acestei coaliţii au fost conduse de preşedintele PNL, adică de mine”, spune Ludovic Orban.

Reacţia liderului PNL vine după ce joi Florin Cîţu, aflat într-o vizită în Alba, s-a referit şi la competiţia internă cu Ludovic Orban pentru şefia PNL şi la susţinerea pe care încearcă să o obţină de la organziaţiile din teritoriu ale partidului.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Cred că am convins o Românie să fiu prim-ministru şi să fiu susţinut de coaliţie, cred că este mai simplu să conving nişte colegi să mă susţină la preşedinţia PNL”, a spus Florin Cîţu.

La congresul PNL, care va avea loc pe 25 septembrie, şi-au anunţat candidatura pentru preedinţia formaţiunii Ludovic Orban şi Florin Cîţu.