Ludovic Orban: „Cîțu a fost preferința USR PLUS pentru funcția de premier, eu am fost propunerea PNL”

Candidatul oficial pentru funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu, spune Ludovic Orban, în replică la declaraţia lui Florin Cîţu, potrivit căreia a „convins o Românie” să fie prim-ministru şi să fie susţinut de coaliţie: „Preferinţa pentru Florin Cîţu a fost a USR PLUS”.

„Candidatul oficial pentru funcţia de prim-ministru al PNL în campania electorală am fost eu. La negocieri, după prima formă a mandatului – Florin Cîţu premier şi eu preşedinte al Camerei Deputaţilor, am flexibilizat mandatul, după un blocaj de şase zile, cu o a doua variantă – Ludovic Orban premier şi Florin Cîţu preşedinte al Senatului. Asta a deblocat negocierile. Până la urmă preferinţa pentru Florin Cîţu, între Florin Cîţu şi eu premier, a fost manifestată de partenerii de la USR PLUS. Până una-alta, negocierile au fost conduse de mine. Deci negocierile de formare a acestei coaliţii au fost conduse de preşedintele PNL, adică de mine”, spune Ludovic Orban.

Reacţia liderului PNL vine după ce joi Florin Cîţu, aflat într-o vizită în Alba, s-a referit şi la competiţia internă cu Ludovic Orban pentru şefia PNL şi la susţinerea pe care încearcă să o obţină de la organziaţiile din teritoriu ale partidului.

„Cred că am convins o Românie să fiu prim-ministru şi să fiu susţinut de coaliţie, cred că este mai simplu să conving nişte colegi să mă susţină la preşedinţia PNL”, a spus Florin Cîţu.

La congresul PNL, care va avea loc pe 25 septembrie, şi-au anunţat candidatura pentru preedinţia formaţiunii Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

Exit mobile version