• Se fac cercetări după ce un șef al unei companii de interes național ar fi folosit documente false la angajare
  • Surse din cadrul anchetei susțin că este vizat șeful DRDP Craiova, Bogdan Bratu
  • Procurorii fac vineri trei percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj

Ludovic Orban, președintele PNL, a precizat vineri că directorul DRDP Craiova, Bogdan Bratu, care este acuzat de înșelăciune prin folosirea de documente falsificate, că acesta a fost pus în funcţie în perioada guvernării PSD. Mai mult, acesta a mai precizat că după ce a fost demis, Bogdan Bratu a fost repus în funcție printr-o decizie a instanţei.

„Domnul Bratu, el a fost demis şi a câştigat prin proces, a fost repus în funcţie prin decizie de instanţă. Din ce ţin eu minte e pus în perioada guvernării PSD, a fost schimbat când s-au certat PSD Dolj cu PSD Giurgiu şi acum a câştigat prin decizie de instanţă repunerea în funcţie”, a declarat Ludovic Orban.

Șeful DRDP Craiova, cercetat pentru că și-ar fi depus documente false la dosarul de angajare

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ fac vineri trei percheziții, într-un dosar în care se fac cercetări după ce un șef al unei companii de interes național ar fi folosit documente false la angajare. Surse din cadrul anchetei susțin că este vizat șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, Craiova.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii fac vineri trei percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, de către o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național.

Conform procurorilor, obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator.

Surse din rândul anchetatorilor susțin că vizat ar fi șeful DRDP Craiova, Bogdan Bratu.