Declarația pe proprie răspundere, reintrodusă pentru deplasări. Orban: ”Vor fi amenzi pentru nerespectarea regulilor”

Mesajul lui Orban pentru ambulanțieri, după ce au anunțat proteste Mediafax Foto
  • Noile restricții vot intra în vigoare începând de luni, cel mai probabil.
  • Premierul Orban a anunțat că declarația pe proprie răspundere va fi necesară după ora 22.

În contextul noilor restricții, premierul României a mai precizat că magazinele vor fi închise la ora 21:00, dar nu și farmaciile.

„Pe timpul nopții va fi permisă deplasarea doar pentru activități absolut necesare. Deplasarea la muncă, din motive medicale, deci numai acele deplasări care sunt necesare. Magazinele vor fi închise vor fi închise la ora 21. Intervalul interzis de circulație va fi între orele 22, sau 23, până la 5 sau 6 dimineața. Nu o să închidem toate magazinele. Farmaciile le lași deschise. Benzinăriile trebuie lăsate deschise. Sunt activități esențiale. Va fi probabil o declarație pe proprie răspundere. Mă deplasez cu un scop dintre cele care sunt într-adevar cele pentru care se permite deplasarea”, a declarat Orban, la Digi 24.

„Puțin ne-am mai îmbunătățit. E posibil să se accepte declarația pe format online, adică să arăți telefonul. Încercăm să vedem cum o reglementăm, astfel încât să nu fie neapărat pe hârtie. Vor fi amenzi pentru nerespectarea regulilor. În toată țara”, a conchis premierul României.