• Ludovic Orban este susţinut de 41 de parlamentari PNL pentru numirea în funcţia de premier.
  • Scrisoarea începe cu „Dragi români”, semn că destinatarul scrisorii nu este Președintele României.
  • Liberalii exclud o colaborare cu PSD.

Un grup de 41 de liberali au transmis o scrisoare prin care arată că se delimitează de cei care se fac răspunzători de criza politică ce a dus la căderea Guvernului Cîţu şi susţin că Ludovic Orban trebuie numit premier, pentru că este capabil să negocieze refacerea coaliţiei.

Scrisoarea obţinută de MEDIAFAX începe cu adresarea „Dragi români”, semn că destinatarul ei nu este preşedintele României.

Liberalii care au semnat documentul spun că cea mai potrivită persoană, „capabilă să negocieze refacerea coaliţiei de guvernare şi să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru” este Ludovic Orban.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„El are calităţile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susţinut de Partidul Naţional Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficienţă, coerenţă şi echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului. Ludovic Orban este reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experienţă politică şi guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat România chiar de la debutul pandemiei. Situaţia de criză în care se găseşte România nu lasă loc de experimente politice”, scriu semnatarii scrisorii.

Aceştia susţin refacerea coaliţiei de guvernare de dinaintea declanşării crizei politice care a dus la demiterea Cabinetului Cîţu, în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale.

Cei 41 de liberali exclud o colaborare cu PSD: „Respingem orice fel de înţelegere sau colaborare de natură în a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD”.