• Ludovic Orban a făcut declarații după ce Florin Cîțu a fost propus pentru funcția de premier
  • Președintele PNL a spus că a existat o singură abținere

Ludovic Orban a spus că a fost convocat Biroul Politic Național al Partidului pentru a decide propunerea pentru funcția de prim-ministru.

Cu o singură abținere, Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu“, a spus Orban.

De asemenea, liberalii au stabilit, în ședința BPN, partenerii posibil cu care negociază formarea unor majorități parlamentare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ludovic Orban: „Am stabilit partenerii posibili cu care negociem o majoritate parlamentară: USR PLUS și UDMR. Vom discuta și cu grupul minorităților. Exită șansa de formare a unei majorități parlamentare“.

Totodată, s-a decis formarea unei echipe de negociere. Aceasta va fi condusă de președintele partidului, Ludovic Orban, și de primul ministru propus, Florin Cîțu.

Nu este întâmplătoare această nominalizare, va urma o perioadă dificilă. E nevoie de un premier cu credibilitate în fața partenerilor politici, partenerilor europeni, a mediului de afaceri. Florin Cîțu a avut o colaborare foarte bună cu BNR. Am luat în calcul multe aspecte, chiar și posibilitate de acceptare a candidatului la funcția de premier de către partenerii noștri. Vor urma pașii de negocieri începând de mâine“, a mai spus Ludovic Orban.