Orban, după ce Cîțu a fost propus premier: „Nu este întâmplătoare această nominalizare, va urma o perioadă dificilă“

Ludovic Orban, după ce Cîțu a fost propus premier: „Nu este întâmplătoare această nominalizare, va urma o perioadă dificilă“

Ludovic Orban, după ce Cîțu a fost propus premier: „Nu este întâmplătoare această nominalizare, va urma o perioadă dificilă“

Ludovic Orban a spus că a fost convocat Biroul Politic Național al Partidului pentru a decide propunerea pentru funcția de prim-ministru.

Cu o singură abținere, Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu“, a spus Orban.

De asemenea, liberalii au stabilit, în ședința BPN, partenerii posibil cu care negociază formarea unor majorități parlamentare.

Ludovic Orban: „Am stabilit partenerii posibili cu care negociem o majoritate parlamentară: USR PLUS și UDMR. Vom discuta și cu grupul minorităților. Exită șansa de formare a unei majorități parlamentare“.

Totodată, s-a decis formarea unei echipe de negociere. Aceasta va fi condusă de președintele partidului, Ludovic Orban, și de primul ministru propus, Florin Cîțu.

Nu este întâmplătoare această nominalizare, va urma o perioadă dificilă. E nevoie de un premier cu credibilitate în fața partenerilor politici, partenerilor europeni, a mediului de afaceri. Florin Cîțu a avut o colaborare foarte bună cu BNR. Am luat în calcul multe aspecte, chiar și posibilitate de acceptare a candidatului la funcția de premier de către partenerii noștri. Vor urma pașii de negocieri începând de mâine“, a mai spus Ludovic Orban.

Exit mobile version