• Premierul Ludovic Orban s-a eschivat din a răspunde dacă mai sunt sau nu locuri la ATI, în spitalele din Capitală
  • Gabriela Firea spune că Guvernul dezinformează
  • Secretarul de Stat în MAI Raed Arafat a spus, vineri, că nu mai erau locuri la ATI

O adevărată polemică s-a creat pe tema locurilor la ATI, în spitalele din Capitală. Gabriela Firea a spus că Guvernul dezinformează, după ce Raed Arafat a anunţat că vineri nu mai era niciun loc liber la terapie intensivă. Premierul Orban a făcut o vizită fulger, sâmbătă, la Elias, la spitalul modular care, de marţi, va putea primi pacienţi la ATI. Întrebat de situaţia care creează confuzie, premierul şi-a pierdut din aplomb.

S-a eschivat din a răspunde, pe motiv că nu dă curs discuţiilor cu jumătăţi de adevăr spuse…dar fără să încerce, măcar, să dezvăluie el adevărul pe care tu îl aştepţi. Şi deşi ASSMB (Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti) e în legătură cu Ministerul Sănătăţii, Orban mai că nu cunoaşte instituţia.

Reporter: În momentul acesta ştim, de la dvs, de la Raed Arafat, terapiiele intensive din Capitală sunt pline, corect?

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

L. Orban: Da, să spunem.

Reporter: Gabriela Firea spune că există o totală dezorganizare 9.26 MUSCĂ 9.33 Că în spitalele care sunt în subordinea Capitalei sunt locuri la ATI. Care e realitatea? Sunt locuri acolo şi nu se folosesc? Nu ştie Ministerul de ele?

L. Orban: Aş prefera să nu intru într-o polemică. Şi spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii, şi spitalele din subordinea Primărie Capitalei au sunt spitale dintre aceste spitale care sunt destinate tratării pacienţilor cu COVID.

În spitalele care sunt dedicate tratării pacienţilor cu COVID, există o limită de care ne-am apropiat. Sunt convins că ASSMB… parcă se numeşte instituţia din subordinea Capitalei care se ocupă de administrarea spitalelor va face demersuri pentru a creşte numărul de paturi care să fie dotate.