• „Mi-ar lua 24 de ore să vă povestesc”, răspunde Ludovic Orban, întrebat de ce consideră că ar fi un preşedinte PNL mai bun decât Florin Cîţu.
  • El adaugă că Florin Cîţu e în faza în care „trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge şi pe alţii” că poate fi liderul formaţiunii.

„Mi-ar lua 24 de ore să vă povestesc”, a răspuns Ludovic Orban, întrebat de ce consideră că ar fi un preşedinte PNL mai bun decât Florin Cîţu.

El afirmă că principalul său avantaj este cunoaşterea partidului, a parlamentarilor liberali şi a echipelor de conducere de la nivel local şi judeţean.

„Simt partidul, simt pulsul şi am capacitatea de a lua toate informaţiile necesare pentru a propune deciziile cele mai bune. (…) De asemenea, aici e vorba de nişte calităţi umane. Pe mine faptul că am ajuns în funcţii publice nu m-a făcut să-mi pierd minţile. (…) Pentru mine, PNL în ansamblu său este o echipă. (…) Suntem într-o coaliţie dificilă şi este nevoie de foarte multă experienţă în materie de negocieri. (…) Nu în ultimul rând, este vorba şi de capacitea de a pune în practică un program”, adaugă Orban.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Totodată, Ludovic Orban spune Florin Cîţu e în „faza în care trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge şi pe alţii” că poate fi liderul PNL.

„Trebuie să-ţi repeţi de 20 de ori. Ca să convingi pe alţii, trebuie să fii tu convins. Probabil el e în faza în care trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge şi pe alţii”, adaugă Orban.

De asemenea, Ludovic Orban precizează că nu a încercat să îl determine pe Flori Cîţu să renunţe la candidatura la şefia formaţiunii.

„Pentru mine a fost o surpriză că şi-a anunţat candiatura. Chiar a fost o surpriză”, conchide Orban.

Congresul PNL la care se va alege preşedintele PNL va avea loc în 25 septembrie. S-au înscris Ludovic Orban, actualul preşedinte al PNL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Florin Cîţu, premier.