• Ludovic Orban a răspuns avertismentului lui Dan Barna, legat de cine poate remania un ministru al URS-PLUS
  • Orban: „Noi ne dorim ca toţi miniştrii să aibă performanţă, să nu fie nevoie de remanieri”

Ludovic Orban a declarat faptul că spersă să nu se ajungă la remanieri, cel puțin în viitorul apropiat.

Președintele PNL a evitat însă să sublinieze aspecte lămuritoare privind avertismentul lui Dan Barna, legat de faptul că un ministru al URS-PLUS ar putea fi demis doar după acordul prealabil al acestor partide.

Noi ne dorim ca toţi miniştrii să aibă performanţă, să nu fie nevoie de remanieri”, a răspuns preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, după ce a fost întrebat dacă este de acord cu declarația lui Dan Barna.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

O să vedem peste 6 luni, un an. Fiecare partid îşi evaluează permanent colegii miniştri şi încercăm să ne asigurăm că funcţionează pe logica de guvernare. Acela este, de fapt, cadrul în care discutăm de evaluare – programul de guvernare agreat de coaliţie.

Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliţii. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliţiei, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculaţii, glume”, a declarat vicepremierul Dan Barna.