Ludovic Orban: „Se poartă discuții despre flexibilizarea restricțiilor”

Sursa foto: Mediafax
  • Ludovic Orban a afirmat sunt discuții privind „flexibilizarea” restricțiilor aplicate în pandemie.
  • Orban: „A fost adoptată Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Ce este cuprins acolo va fi valabil o lună de zile”.
  • Președintele PNL a mai precizat că „există întotdeauna discuţii pe tema” îmbunătăţirii măsurilor.

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, luni, în Parlament, că sunt discuții privind „flexibilizarea” restricțiilor aplicate în pandemie până la sărbătoarea de Paște.

A fost adoptată Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Ce este cuprins acolo va fi valabil o lună de zile. Sigur că s-au purtat discuţii şi se poartă discuţii, nu trebuie să neg, privind îmbunătăţirea, să spunem, a măsurilor, flexibilizarea măsurilor”, a spus Orban, la Parlament, după şedinţa BEx al PNL, după ce a fost întrebat dacă în privinţa restricţiilor în contextul pandemiei se schimbă ceva până la sărbătoarea de Paște.

Subiectul pe care l-am discutat, într-adevăr, a fost o nemulţumire exprimată de un coleg privind reintroducerea cazurilor din focare în calculul incidenţei ratei de infectare, care a mărit această rată de infectare, adăugând şi cazurile care erau în focare, adică în centrele de vârstnici, în centrele de persoane cu dizabilităţi, în zone în care nu este vorba de o transmitere comunitară. Asta este! S-a adoptat Hotărârea de Guvern. Hotărârea de Guvern este în vigoare”, a adăugat președintele PNL.