• Șeful PNL: „Performanța nu depinde de scutiri de impozite”.
  • Ludovic Orban: „Să creștem cifra de școlarizare în zona IT”.
  • Ludovic Orban: „Trebuie să avem parcuri IT”.

Ludovic Orban a trecut de la „scutirea de impozit a IT-iștilor” e discriminatorie la „avem nevoie de mai mulți IT-iști”. Și asta când a fost întrebat despre succesul UiPath.

„Aici, performanța nu depinde de scutirile de impozite. Performanța depinde de capacitatea noastră de a crește cifra de școlarizare pe învățământul în zona IT, comunicații, pe crearea unor parcuri IT”, a spus Ludovic Orban.

„Guvernul pe care l-am condus a fost extrem de atent cu zona asta. Am lansat un program start-up student, care sunt convins că va avea un impact și asupra zonei de IT”, a dăugat liderul PNL.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Tot Orban a avut parte azi de o coincidență nefericită. În timp ce vizita șantierul drumului expres Craiova-Pitești, șeful Direcției de Drumuri și Poduri Craiova era săltat de mascați.

Bogdan Bratu, despre care presa a scris că după ce a fost exclus din PSD a devenit tot mai aprpiat de PNL, e acuzat că și-a falsificat diplomele care i-au permis să ajungă șef la Drumuri. Funcție care i-a adus, nemeritat, spun procurorii, indemnizații de aproape 1 milion de lei brut.

„Domnul Bratu nu este… să zic așa… El a fost demis și și-a câștigat prin proces funcția. A fost repus în funcție prin decizie de instanță. Din câte țin eu minte, e pus în perioada guvernării PSD. A fost schimbat când s-au certat PSD Dolj cu PSD Giugiu. Și a câștigat prin decizie de instanță repunerea în funcție. Chiar nu-l cunosc”, a explicat Ludovic Orban.