Ludovic Orban, suspect de Covid-19. Premierul s-a testat

  • Ludovic Orban a solicitat în această dimineață un test la cerere pentru noul coronavirus
  • Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus
  • Pentru moment, Orban a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane
  • Și Nicușor Dan a avut același contact, confirmat cu COVID-19

Update: Nicușor Dan s-a testat

Am făcut testul COVID-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este…Publicată de Nicușor Dan pe Luni, 5 octombrie 2020

Update: Și Nicușor Dan a avut același contact, confirmat cu COVID-19

„Am fost într-o emisiune TV miercuri, înainte ca domnia sa (un realizator TV de la postul B1 – n.r.) să fie confirmat. Nu intru în definiția contactului. Aseară (duminică seara – n.r.) am aflat informația. În cursul zilei de astăzi (luni – n.r.) o să mă prezint la test ca să fie totul în ordine“, a spus Nicușor Dan.

Dan a fost întrebat de ce nu a luat aceeași măsură ca și Ludovic Orban, care s-a testat, luni, apoi s-a autoizolat până va afla rezultatul testului.

„Există niște normative care reglementează această chestiune. Nu sunt, conform definiției de caz, contact direct, nu am această obligație legală. În cursul zilei de azi o să fac testele și o să iau decizia în consecință“, a răspuns primarul general ales.

Întrebat, în continuare, care este diferența între prezența sa și prezența premierului în același studio de televiziune, Nicușor Dan a spus că nu există cadru legal care să îl oblige la autoizolare.

Ludovic Orban, suspect de Covid

Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus.

Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

El a cerut să i se facă test după ce s-a aflat că una din persoanele alături de care s-a aflat în același platou de televiziune, săptămâna trecută, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus.

Până la primirea rezultatului, Orban a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane. Astfel, participarea premierului la evenimentele programate pentru luni, 5 octombrie, a fost anulată.