• Ludovic Orban: Faţă de momentul în care am fost ales preşedinte, au apărut multe feţe noi.
  • Florin Roman: Până şi retrograzii din PSD s-au lepădat de Nastase şi Dragnea.
  • Consiliul Naţional al PNL a stabilit că pe 25 septembrie va avea loc congresul partidului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că el a adus un suflu nou în partid prin promovarea unor tineri. Liderul PNL a răspuns astfel susţinătorilor lui Florin Cîţu care spun că partidul are nevoie de o schimbare.

„Eu deja am adus un suflu nou în PNL. Faţă de momentul în care am fost ales preşedinte, au apărut multe feţe noi, de la Siegfried Mureşan, până la Cristi Băcanu sau Violeta Alexandru. Am susţinut foarte mulţi tineri, uitati-vă la grupul parlamentar din Camera Deputaţilor”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a fost cel care a lansat ideea conform căreia PNL are nevoie de un suflu nou.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Lucrurile sunt simple: până şi retrograzii din PSD s-au lepădat de Nastase şi Dragnea. Iar PNL are nevoie de un suflu nou în 2024”, a spus Roman, care astfel s-a poziţionat în tabăra lui Cîţu.

Consiliul Naţional al PNL a stabilit că pe 25 septembrie va avea loc congresul partidului. Până în prezent, pentru funcţia de preşedinte al PNL au anunţat că vor candida Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

„Eu sunt un democrat. Pentru mine democraţia înseamnă să respecţi voinţa oamenilor pe care îi reprezinţi. În câteva filiale voinţa membrilor a fost exprimată prin vot fie în Biroul Politic Judeţean, fie în Colegiul Director Judeţean, voturi de susţinere a candidaturii mele”, spune Ludovic Orban.

El spune că liderii locali nu au reprezentat opţiunea filialelor.

„Preşedinţii care au fost în poză, au fost în poză, nu i-au reprezentat pe colegii lor din filialele respective, care şi-au exprimat o altă opţiune. De altfel, în acea poză sunt 17 preşedinţi de filiale, aş face această menţiune, în niciuna dintre filiale nu se dăduse un vot pentru susţinerea lui Florin Cîţu, iar în cinci dintre ele se dăduse un vot de susţinere a candidaturii mele”, adaugă Ludovic Orban.

El mai spune că va face o campanie pozitivă.

„Chiar dacă suntem în competiţie, va fi o competiţie pe proiecte”, conchide preşedintele PNL.

Mai mulţi lideri de filiale judeţene au participat duminică la evenimentul în care Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, printre care Marian Petrache, Raluca Turcan, Monica Anisie, Gheorghe Flutur, Virgil Popescu şi Emil Boc.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie.