• Premierul Lodovic Orban va anunța ce măsuri vor fi luate la granițele României
  • Va fi actualizată lista galbenă a țărilot cu risc epidemiologic ridicat
  • Această listă nu a mai fost actualizată din luna august

Premierul Ludovic Orban anunță astăzi câteva măsuri care vor fi luate la granițele României. Comitetul Național pentru Situații de Urgență urmează să actualizeze acea listă galbenă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Această listă nu a mai fost actualizată din luna august. Asta deși Institutul Național de Sănătate Publică ar fi trebuit să o facă la fiecare început de săptămână.

Pe scurt cei care vin din aceste țări cu un nivel de infectare mai mare decât în România ar urma să nu mai fie obligați să stea 14 zile în carantină cum se întâmplă acum. Ei vor avea posibilitatea ca după cinci zile să facă un test COVID. Dacă rezultatul este negativ, atunci să poată ieși din carantină. În plus cei care vin pentru maximum trei zile în țară nu vor fi obligați să intre în carantină, cu condiția de a prezenta un test negativ cu cel mult 48 de ore înainte de momentul intrării în țară.

Încă nu a fost anunțat dacă toate aceste măsuri vor fi valabile doar pentru turiștii străini care vin în România sau și pentru românii care călătoresc și se întorc în țară.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA