Ludovic Orban vrea să demisioneze din PNL: „A fost picătura care a umplut paharul”

Ludovic Orban vrea să demisioneze din PNL. Sursa foto: Mediafax
  • Ludovic Orban, a anunțat joi seară la B1 TV că nu va vota Guvernul Ciucă.
  • Săptămâna viitoare va demisiona din grupul parlamentar al PNL.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat, joi seara, că desemnarea lui Nicolae Ciucă premier într-un govern minoritar susţinut de PSD a fost „picătura care a umplut paharul” şi săptămâna viitoare va demisiona din Grupul Parlamentar PNL.

Ludovic Orban a spus, joi seara, că nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă.

„Eu categoric nu voi vota Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar PNL”, a spus Orban, la B1.

Ludovic Orban a precizat că nu ştie dacă şi alţi liberali vor face la fel.

El spune că „PNL nu mai există” şi că decizia de a-l susţine pe Nicolae Ciucă în funcţia de premier nu a venit din „simulacrul de BEX”, ci de la preşedintele Klaus Iohannis.

„Eu nu-l recunosc pe Klaus Iohannis. Am lucrat împreună, mai ales în pandemie. Nu am văzut această voință bolnavă de a controla totul, de a conduce PNL, de a conduce guvernul. El s-a făcut cunoscut prin lupta anti-PSD și acum face înțelegeri cu PSD”, a adăugat fostul președinte al PNL.

„Noi luasem o altă decizie, că nu vom face nici o înţelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliţia. Pentru mine, decizia lui Iohannis de a-l impune Ciucă este o tradare a alegătorilor care au votat Iohannis şi PNL”, a mai spus Orban.

Fostul preşedinte PNL a precizat că Guvernul Ciucă va fi „fără nici un fel de capacitate care va face reformă în România”.