• Twitch i-a suspendat contul preşedintelui american pentru încălcarea politicii privind utilizarea discursului
  • Reddit a închis unul dintre cele mai mari grupuri de susţinători ai lui Trump
  • Ambele platforme au invocat conţinutul inadecvat promovat de preşedinte

Subredditul „The_Donald” a fost cea mai populară comunitate dedicată susţinătorilor preşedintelui, cu peste 790.000 de utilizatori. Administratorii Reddit i-au acuzat pe membrii grupului că au vizat şi hărţuit persoane şi au încălcat în mod constant regulile de conduită. „Reddit este un loc pentru comunitate şi apartenenţă, nu pentru atacarea oamenilor”, a spus luni directorul companiei, Steve Huffman.

În aceeaşi zi, platforma Twitch, care este o subsidiară a lui Amazon, deținut de Jeff Bezos, a suspendat temporar contul preşedintelui, după ce anterior semnalase şi eliminase mai multe postări inadecvate ale acestuia. Twitch a invocat nerespectarea politicii sale privind incitarea la ură din timpul discursului, scrie The New York Times.

Este pentru prima dată când o platformă online decide suspendarea contului președintelui.

Recomandări

NAVALNÎI, OPOZANT PÂNĂ LA MOARTE ȘI DINCOLO DE EA
CÂT ÎȚI AJUTĂ MEDITAȚIILE COPILUL?
GIORGIA MELONI SUFERĂ PRIMA ÎNFRÂNGERE
BYD LANSEAZĂ U9
SCADE NUMĂRUL DE CAZURI COVID DIN ROMÂNIA
BIDEN VREA AJUTOR PENTRU UCRAINA ȘI ISRAEL

„La fel ca toată lumea, politicienii trebuie să respecte termenii şi condiţiile promovate de Twitch. Nu facem excepţii şi vom lua măsuri asupra conţinutului dacă acesta este raportat că încalcă regulile noastre”, a explicat un purtator de cuvânt al Twitch. Platforma a declarat recent că se va implica activ în verificarea conturilor după ce utilizatorii s-au plâns că au fost hărţuiţi.

Ambele platforme au invocat conţinutul inadecvat promovat de preşedintele Donald Trump pentru a-şi justifica decizia.