• Pe iaht, în largul mării. Aşa au încheiat discuţiile Putin şi Lukaşenko
  • Nu au făcut baie în mare, dar au luat prânzul împreună şi au admirat delfinii
  • Lukaşenko a plecat de la Soci cu promisiunea că va primi 500 de milioane de dolari
  • Este a doua tranșă dintr-un împrumut de 1,5 miliarde

Rusia a fost de acord să acorde un credit de 500 de milioane de dolari către Belarus și urmărește să crească numărul de zboruri între cele două țări. Kremlinul vrea să-l sprijine cât mai mult pe Alexander Lukașenko, după ce deturnarea unui avion cu pasageri a stârnit controverse în Vest.

Banii fac parte dintr-un împrumut de 1,5 miliarde de dolari pe care Rusia i-a promis statului Belarus ca parte a eforturilor Moscovei de a stabiliza situația din țara vecină.

„În primul rând, Rusia ajută Belarusul pentru a evita un colaps economic, dar și interdicția de zbor impusă de țările UE de care depind toate cursele importante din Moscova. Înțelegerea este mai mult decât atât, îl ajută pe Lukașenko să rămână la putere, însă îi dă și speranțe lui Putin să-și îndeplinească un vis mai vechi și anume, integrarea statului vecin în structurile uniunii Rusia-Belarus. Lukașenco a rezistat ani de zile acestei inițiative, însă se pare că în acest moment, presiunea mare din Vest îl face să cedeze în fața lui Putin”, este de părere Florin Jipa de la Monitorul Apărării și Securității.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK