• Președintele belarus Alexandru Lukașenko a semnat un decret de chemare a ofițerilor de rezervă pentru serviciul militar.
  • Documentul prevede înrolarea a până la 230 de bărbați cu vârsta sub 27 de ani în Forțele Armate ale Belarusului și a până la 20 de persoane în serviciul de frontieră în 2023.
  • Site-ul președintelui notează, de asemenea, că astfel de evenimente sunt planificate de armata belarusă în fiecare an.

Președintele belarus Alexandru Lukașenko a semnat un decret de chemare a ofițerilor de rezervă pentru serviciul militar. Este vorba despre persoane care au fost instruite anterior în cadrul unor programe de formare a ofițerilor de rezervă în cadrul departamentelor sau facultăților militare și care au și gradele corespunzătoare. Vor fi chemate până la 250 de persoane.

Vineri, 10 martie, Alexander Lukașenko a semnat Decretul nr. 66 Cu privire la recrutarea ofițerilor de rezervă pentru serviciul militar”. Acest lucru a fost raportat pe site-ul oficial al președintelui Republicii Belarus.

În publicația serviciului de presă se precizează că documentul prevede înrolarea a până la 230 de bărbați cu vârsta sub 27 de ani în Forțele Armate ale Belarusului și a până la 20 de persoane în serviciul de frontieră în 2023. Se precizează că este vorba despre persoane care au fost instruite anterior în cadrul programelor de formare a ofițerilor de rezervă la departamentele sau facultățile militare, care au gradele corespunzătoare și care sunt înscrise în rezervă.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Site-ul președintelui notează, de asemenea, că astfel de evenimente sunt planificate de armata belarusă în fiecare an.

Punerea în aplicare a acestui decret va face posibilă creșterea nivelului de dotare a posturilor militare primare de ofițeri din cadrul forțelor armate, pentru a asigura o pregătire de înaltă calitate a rezervei de mobilizare”, scrie serviciul de presă.

Potrivit Sky News, autoritățile belaruse sunt speriate de amploarea mișcării partizanilor din țară și nu știu cum să acționeze într-o astfel de situație. Partizanii înșiși susțin că au efectuat 17 acte majore de sabotaj pe căile ferate din Belarus, pentru care sunt amenințați cu pedeapsa cu moartea și cu lungi perioade de închisoare.

Reamintim că, la 9 martie, Alexander Lukașenko a semnat legea privind pedeapsa cu moartea pentru trădare de stat. Documentul se referă în principal la oficialii și militarii belaruși implicați în activități extremiste și antistatale. De asemenea, am mai scris că, la 9 martie, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Iuri Ignat, a subliniat că, în ultimele luni, forțele armate ruse nu au folosit spațiul aerian al Belarusului pentru bombardarea teritoriului Ucrainei.