• Președintele belarus Alexandr Lukașenko a declarat că incidentul cu o rachetă lansată de armata ucraineană și căzută în Polonia a fost o provocare intenționată împotriva Minskului și a Moscovei.
  • „Lucrurile de genul acesta nu se întâmplă niciodată din întâmplare”, a declarat Lukașenko.
  • În ceea ce privește incidentul din Polonia, a subliniat el, nimeni nu-și pune această întrebare simplă: „Ce fel de rachetă nebună a fost aceea?”

Președintele belarus Alexandr Lukașenko a declarat că incidentul cu o rachetă lansată de armata ucraineană și căzută în Polonia la începutul săptămânii trecute a fost o provocare intenționată împotriva Minskului și a Moscovei.

„Au intrat în apă caldă și acum încearcă, ca niște hoți vicleni, să închidă acest subiect. Nu se mai discută despre el nici măcar în Occident. Ei bine, acesta este doar începutul. Ei, atât polonezii, cât și ucrainenii, regretă că nu a fost o rachetă rusească. Aveau nevoie de o provocare împotriva noastră, aveau nevoie de o escaladare”, a declarat Lukașenko luni, în cadrul unei întâlniri cu șeful Republicii Udmurt, Alexander Brechalov, relatează agenția de presă BelTA.

În ceea ce privește incidentul din Polonia, a subliniat el, nimeni nu-și pune această întrebare simplă: Ce fel de rachetă nebună a fost aceea? Armata ucraineană a tras cu ea spre est, vizând rachetele rusești care zburau dinspre est, dar cumva s-a întors și a zburat înapoi în direcția opusă?”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

De ce acest presupus atac împotriva unui stat NATO a fost programat exact pentru summitul G20? Știți, sunt suficient de prudent pentru a nu mă grăbi să trag concluzii pripite, dar se pare că este vorba de o coluziune în toată regula. Dar au calculat puțin greșit – unii oameni au fost uciși”, a declarat Lukașenko. Conducerea Poloniei este acum obligată să le spună polonezilor cum s-a întâmplat, de ce a fost lovit teritoriul Poloniei, cine a pus la cale acest lucru, de ce acea rachetă, despre care se presupune că a fost lansată spre est, a făcut brusc o întoarcere pentru a zbura spre vest și de ce a fost lansată într-un moment în care nu existau rachete rusești în aer.”

Lucrurile de genul acesta nu se întâmplă niciodată din întâmplare. Întrebarea principală, la care nimeni nu răspunde și despre care americanii tac, este următoarea: în acel moment, când ucrainenii lansau rachetele S-300, ce ținte vizau? În acel moment nu existau rachete în aer. Ei tac. Și americanii tac, nu spun nimic. Pentru că ei înțeleg că și noi controlăm acest teritoriu. Și noi vedem ceva aici”, a declarat Lukașenko.

În legătură cu această situație, el a făcut un comentariu pozitiv cu privire la reacția președintelui american Joe Biden: Foarte bine, Joe Biden. Trebuie să i se recunoască meritul de a fi spus cu sinceritate: Îmi pare rău, nu a fost rusească (racheta care a căzut pe teritoriul Poloniei)”.