• Lukashenko: „Femeile aleg să fie lesbiene doar pentru că noi, bărbaţii, suntem nişte nemernici”.
  • Liderul din Belarus spune că este democrație și că are dreptul să se exprime.
  • Lukashenko oferă și câteva sfaturi despre cum să tratăm virusul.

Lukashenko, de la şef de colhoz, la preşedintele Belarusului. Iată câteva declarații ale liderului din Belarus pe care le-a făcut de-a lungul timpului.

„Mai bine dictator decât gay”

„Primul trăieşte la Varşovia, al doilea la Berlin. În ceea ce îl priveşte pe cel de-al doilea, care strigă împotriva dictaturii (…), după ce am auzit asta, mi-am spus: mai bine să fii dictator decât homosexual”, spunea Lukashenko în 2012.

„Trăim într-o societate democratică. Pot să-mi spun părerea”

„Nu-mi plac homosexualii şi atât. De ce să se supere pe mine? Trăim într-o societate democratică. Sunt în drept să-mi spun părerea şi poziţia”, afirma Lukashenko în 2013.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

În același an, Lukashenko spunea că „Le iert pe lesbiene. Dar nu o să-i iert niciodată pe homosexuali, niciodată! De ce? Pentru că femeile aleg să fie lesbiene doar pentru că noi, bărbaţii, suntem nişte nemernici”.

„În ceea ce priveşte ultimul dictator al Europei… Eu le spun jurnaliştilor: bucuraţi-vă! E ultimul doar! Nu va mai fi, dacă e ultimul”, afirma liderul din Belarus cu un an mai târziu.

Lukashenko te învață și cum să faci față virusului: Cu 40-50 de mililitri de votcă

„Nu trebuie să intraţi în panică, trebuie doar să lucraţi. Mai ales, la ora actuală, în sate. Este plăcut să priveşti la televizor cum oamenii muncesc pe tractoare, nimeni nu vorbeşte despre virus. Tractorul ne va vindeca!”, spune președintele Belarusului.

„Votca nu e bună doar ca dezinfectant de mâini. Zilnic, e nevoie de 40-50 de mililitri de spirt să omorâm acest virus. Numai că nu la serviciu! Mergeţi azi la saună. Uscată! De 2-3 ori pe săptămână. Chinezii ne-au spus că la o temperatură de peste 60 de grade, virusul moare”, a adăugat Lukashenko.