• „Putin nu are încredere în nimeni, iar în viața asta, Rusia nu va returna Crimeea, nici Donbasul”, spune Lukashenko într-un interviu acordat celebrului jurnalist ucrainean, Dmitry Gordon.
  • El a recunoscut că are o relație tensionată cu Putin: „Suntem două personalități puternice”
  • Cât despre coronavirus, Lukashenko spune că niciodată nu a negat existența virusului.
  • Despre rușii reținuți în Belarus: „Este jignitor și inacceptabil, mai ales că această lovitură vine partea prietenilor (Rusia)”

În cel mai recent interviu, Alexandr Lukashenko vorbește despre Vladimir Putin, alegerile prezindențiale, rușii reținuți în Belarus, dar și despre coronavirus.

El garantează că Vladimir Putin nu va rămâne președinte până în 2036 și totodată a subliniat că liderul de la Kremlin nu are încredere în nimeni, cu toate astea: „El va găsi o persoană care să continue drumul actual de dezvoltare a Rusiei”, adaugă el.

„Zvonurile cum că Putin mi-a oferit postul de președinte al Dumei de Stat a Rusiei, nu sunt adevărate”, a subliniat Lukashenko

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Jurnalistul l-a întrebat pe Lukashenko dacă este adevărat că relația sa cu Putin este tensionată. „Dacă spun că nu este adevărat, va fi ceva neobișnuit pentru stilul meu. Da, avem o anumită tensiune, deoarece ambii suntem personalități puternice”, a răspuns președintele.

“I-am zis lui Vladimir, nu pune presiune pe mine, nici pe Belarus, iar el mă întrerupe și îmi spune: Sasha, ascultă, tu chiar crezi că îmi voi permite să fac presiuni asupra ta? Eu știu, dacă fac presiuni, tu o să faci cu totul invers și  va fi inutil. Și da, atunci el a vorbit sincer„, a povestit Lukashenko.

Ultimul dictator al Europei a vorbit și despre Crimeea: “În 2014, Ucraina nu a avut nici puterea, nici dorința de a-și apăra bucata de pământ. Aș fi luptat pentru Crimeea. În viața asta, Rusia nu va returna Crimeea, nici Donbasul.”

Cât despre coronavirus, Lukashenko spune că niciodată nu a negat existența virusului. Tot el spune că cineva l-a infectat intenționat cu Covid-19. „Dacă cedezi la panică, ești un om mort. Am salvat oamenii, educația”, a subliniat președintele.

În același interviu, Lukashenko a vorbit și despre Svetlana Tikhanovskaya, principala rivală la alegerile prezidenţiale din Belarus, programate pe data de 9 august. El spune că îi pare rău de ea pentru că ar fi condusă din spate de cineva: “Nu am niciodată emoții înainte de alegeri, cât despre proteste, nu îmi bat capul. Știu cine va deveni președintele Belarusului, dar de ce să vorbim despre asta?”. Totodată, Lukashenko a subliniat că Belarusul are resurse suficiente pentru a proteja oamenii, iar statul nu va permite destabilizarea situației.

Despre rușii reținuți în Belarus

“I-am verificat complet. Știm cu cine erau conectați, cu cine vorbeau și cine le-au dat instrucțiunile. Este jignitor și inacceptabil, mai ales că această lovitură vine partea prietenilor (Rusia).” spune Lukashenko.

Luni, diplomația rusă, a anunțat că grupul de cetăţeni ruşi arestaţi săptămâna trecută în Belarus şi prezentat de Minsk ca mercenari din cadrul grupului paramilitar Wagner se aflau în drum către America Latină, a anunţat luni diplomaţia rusă, în urma unei întâlniri cu aceştia.