Luni este grevă generală în Italia. MAE: Sunt preconizate perturbări la nivelul transportului feroviar, aerian, maritim şi al transportului local

  • În Italia este grevă generală timp de 24 de ore din cauza green pass.
  • Mii de persoane au protestat în Roma împotriva permisului verde.
  • Oamenii trebuie să arate green pass-ul la muncă din data de 15 octombrie.
  • Cei care nu vor prezenta certificatul, riscă amenzi până la 1.500 €.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii care se află sau urmează să ajungă în Italia. Luni, statul italian este afectat de o grevă generală.

Ministerul Afacerilor Externe din România informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, luni, mai multe organizații sindicale vor organiza o grevă generală. Protestul va ține 24 de ore și va afecta serviciile publice și private din domeniul transporturilor, activitatea mai multor instituții publice, școli și administrația de stat.

„Sunt preconizate perturbări la nivelul transportului feroviar, aerian, maritim și al transportului local. În ceea ce privește transportul regional și local, sunt asigurate serviciile esențiale între orele 07:00-10:00, respectiv 18:00-21:00. De asemenea, în principalele orașe italiene sunt anunțate manifestații”, anunță MAE.

Pentru mai multe informații cu privire la serviciile afectate de greva generală, cetățenii români sunt rugați să consulte site-urile Ministerului italian al Infrastructurii și Transporturilor, ale administrațiilor publice implicate și ale companiilor de transport cu care intenționează să se deplaseze.

Cetățenii români pot solicita și asistență consulară, precizează MAE.