Lupii revin în Scoția: Experții au găsit soluția ecologică pentru salvarea pădurilor

Ei chiar doresc moartea căprioarei! Scoțienii repopulează pădurile cu lupi, ca să scape de poluare.

Experții susțin că de când au dispărut prădătorii din ținuturile muntoase, căprioarele s-au înmulțit foarte mult și distrug puieții, împiedicând pădurile să se extindă. Mai mult, căprioarele mănâncă și scoarța copacilor bătrâni, ceea ce accelerează distrugerea acestora.

Moartea căprioarei

Cercetătorii au calculat că ar fi nevoie în primă fază de 170 de lupi cenușii ca să reducă suficient populația de căprioare, estimată acum la 400 de mii de exemplare.

Copacii salvați în felul ăsta ar absorbi un milion de tone de CO2 din atmosferă în fiecare an, cam 5% din ținta de absorbție pe care britanicii și-au impus-o ca să devină neutră climatic până în 2050.

Nu toată lumea e fericită cu întoarcerea lupilor. Fermierii și vânătorii de căprioare se tem de pericolele care-i pasc.

Și taiwanezii au probleme cu fauna – au prea multe iguane, așa că au angajat vânători de recompense care să le urmărească și să le omoare. Plătesc 15 dolari pe exemplar eliminat. Iguanele au fost aduse pe insulă din America Centrală și de Sud în urmă cu 20 de ani, ca animale exotice. În prezent, populația de reptile este estimată la peste 200 de mii de exemplare, din care autoritățile vor să elimine măcar jumătate.

Exit mobile version