• Judecătorii Curții Supreme au decis miercuri că în New York pot avea loc slujbele
  • Guvernatorul Andrew Cuomo a încălcat Primul Amendament  când a interzis slujbele
  • La noi, Tribunalul Constanța nu a permis organizarea slujbelor
  • IPS Teodosie poate ataca decizia Tribunalului Constanța

Și-uite așa, cu un vot de 5 la 4, putem spune că judecătorii americani au aliniat legea pământească cu legea divină. La noi, Înalt Prea Sfințitul Teodosie a contestat în instanță interzicerea slujbelor, dar a pierdut. Decizia poate fi atacată cu apel. După ce aproximativ 40 de persoane au fost amendate pentru că luau parte la o slujbă în interiorul Bisericii, Teodosie s-a revoltat.

Se pune de-a curmezișul deciziilor premierului. Măsurile exagerate umilesc credincioșii, spune el.

Așa că desconsideră regulile venite de la București și le spune românilor să meargă la Mănăstirea Peştera Sfântul Apostol Andrei pe 30 noiembrie.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Discuțiile dure între Guvern și reprezentanții Bisericii nu au apărut recent. Ci au mai bine de o lună. Adu-ți aminte de toată nebunia de la Sfânta Parascheva.

Când am văzut proteste și decizii contradictorii ale statului român. Un pelerinaj interzis n-a mai fost chiar interzis după ce câteva zeci de protestatari au făcut spectacol în fața jandarmilor de la Iași.

„Ce veţi face? Ne veţi bate, amenda, aresta şi executa pe toţi cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale?!?