• Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunţă ucrainenii. 
  •  Aceştia spun că ruşii încearcă să ocupe oraşul Avdiivka şi avansează din toate părţile, a declarat un oficial local.

Ruşii efectuează atacuri terestre şi aeriene asupra Avdiivka încă de la jumătatea lunii octombrie, încercând să avanseze în regiunea Donbas. În ultimele zile, atacurile s-au intensificat, au relatat ucrainenii.

„Lucrurile din sectorul Avdiivka au devenit şi mai dure. Intensitatea ciocnirilor creşte de ceva vreme. Ruşii au mai deschis două sectoare din care au început să facă atacuri în direcţia Doneţk… şi în aşa-numita zonă industrială. Inamicul încearcă să atace oraşul din toate direcţiile”, a declarat Vitaliy Barabash, şeful administraţiei militare din Avdiivka, pentru Espreso TV.

Oficialii spun că nicio singură clădire nu a rămas intactă după luni de lupte. Mai puţin de 1.500 de locuitori au rămas în zonă din cei 32.000 înainte de război. Luptele cele mai grele se dau în zona industrială a oraşului, iar informaţiile privind câştigurile teritoriale sunt contradictorii.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Ucraina şi analiştii militari occidentali spun că Rusia a suferit pierderi grele la Avdiivka, dar şi la Maryinka, un oraş din apropiere, în mare măsură distrus de război. Vremea rea a îngreunat activităţile militare, inclusiv utilizarea dronelor de recunoaştere şi de atac.