• Luptele au fost deosebit de intense în acest sfârșit de săptămână în regiunile Donețk și Lugansk.
  • Punctele fierbinți cheie din Donbas sunt Soledar și Bakhmut, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn.
  • Forțele rusești au bombardat duminică poziții ucrainene pe mai multe fronturi, a declarat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Lupte intense între forțele rusești și ucrainene au loc în jurul a două orașe din regiunea Donețk din estul Ucrainei, Bakhmut și Soledar, a declarat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Luptele au fost deosebit de intense în acest sfârșit de săptămână în regiunile Donețk și Lugansk, care alcătuiesc marele Donbas industrial, și în provincia Herson, importantă din punct de vedere strategic, în sud. Acestea constituie trei dintre cele patru provincii pe care Putin le-a proclamat luna trecută ca făcând parte din Rusia, măsuri respinse de Ucraina și aliații săi occidentali ca fiind ilegitime.

Bakhmut a fost o țintă a forțelor armate ale Rusiei în mișcarea lor lentă prin regiune, de când au cucerit orașele industriale cheie Lysychansk și Sievierodonețk în iunie și iulie. Soledar este situat chiar la nord de Bakhmut.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

Punctele fierbinți cheie din Donbas sunt Soledar și Bakhmut, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn. Acolo au loc lupte foarte grele.

Forțele rusești au bombardat duminică poziții ucrainene pe mai multe fronturi, a declarat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, țintele incluzând orașe din regiunile Harkov, Donețk și Kherson.
Analistul militar ucrainean Oleh Zhdanov a sugerat că cele mai grele lupte au avut loc la nord de Bakhmut, afirmând că forțele ucrainene au respins avansurile rusești asupra orașelor Torske și Sprine în ultimele 24 de ore.

Rușii au decis să avanseze prin Torske și Sprine, a postat Zhdanov online. Pozițiile din acele locuri își schimbă mâinile în mod regulat. Comandamentul nostru redirecționează întăriri acolo, oameni și artilerie pentru a contracara superioritatea rusă în acele zone.

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că forțele sale au respins eforturile trupelor ucrainene de a avansa în regiunile Donețk, Herson și Nikolaev, provocând ceea ce a descris ca fiind pierderi semnificative.

De asemenea, Rusia a declarat că a continuat atacurile aeriene asupra unor obiective militare și energetice din Ucraina, folosind arme ghidate cu precizie cu rază lungă de acțiune. Rybar, un canal militar pro-rusesc de pe Telegram, a declarat că forțele armate ucrainene au bombardat din nou Belgorod, un oraș din sudul Rusiei care servește ca punct de pregătire pentru forțele rusești.

Unitățile antiaeriene au interceptat majoritatea atacurilor, dar au avut loc două explozii în apropierea aeroportului. Trei persoane au fost rănite, a precizat aceasta.