Lupte intense în Herson. Rusia a declarat că forţele sale au împiedicat o tentativă a Ucrainei de a trece de linia sa de control în regiunea Herson

  • Rusia a declarat sâmbătă că forţele sale au împiedicat o tentativă a Ucrainei de a trece de linia sa de control în regiunea Herson din sudul Ucrainei.
  • În comunicatul ministerului se precizează că forţele ruse au respins, de asemenea, atacurile din regiunile estice Luhansk şi Doneţk.
  • Rusia se află sub presiune în Herson, în timp ce se pregăteşte pentru un impuls ucrainean de a recuceri regiunea.

Rusia a declarat sâmbătă că forţele sale au împiedicat o tentativă a Ucrainei de a trece de linia sa de control în regiunea Herson din sudul Ucrainei, unde evacuează civili în aşteptarea unei contraofensive ucrainene mai ample.

Toate atacurile au fost respinse, inamicul a fost împins înapoi pe poziţiile lor iniţiale”, a declarat Ministerul Apărării, adăugând că ofensiva ucraineană a fost lansată spre aşezările Piatykhatky, Suhanove, Sablukivka şi Bezvodne, pe partea de vest a râului Dnipro, conform agenţiei Reuters.

În comunicatul ministerului se precizează că forţele ruse au respins, de asemenea, atacurile din regiunile estice Luhansk şi Doneţk. Rusia se află sub presiune în Herson, în timp ce se pregăteşte pentru un impuls ucrainean de a recuceri regiunea.

Ucraina a declarat vineri că forţele ruseşti au început să deplaseze în mod activ unităţi şi echipamente dinspre vest spre malul estic al râului Dnipro.

Kievul a impus să nu mai fie transmise informaţii de pe frontul din Herson, dar comandantul rus, generalul Serghei Surovikin, a declarat săptămâna aceasta că situaţia din Herson este deja dificilă” şi că Rusia nu exclude decizii dificile” acolo.