• Conform presei franceze, guvernul ia în calcul implementarea carantinei pentru o lună, pentru a combate răspândirea Covid-19
  • Macron va avea o conferință la ora 20:00 pentru a anunța noile măsuri, care nu sunt cunoscute cu exactitate
  • Noua carantină luată în considerare ar fi „mai flexibilă” decât în luna martie
  • Decizia vine după ce multe orașe europene, inclusiv Roma și Barcelona, s-au confruntat cu proteste violente împotriva măsurilor impuse

Președintele Emmanuel Macron ar putea anunța o nouă carantină națională, pe măsură ce „virusul iese de sub control” și „protestele mătură Europa”, relatează dailymail.

Guvernul francez are în vedere un blocaj național de o lună, pentru a combate reapariția coronavirusului. Măsurile ar putea intra în vigoare joi, de la miezul nopții, a informat ieri televiziunea franceză BFM.

Macron va ține o conferință televizată astăzi la ora 20:00, în urma căreia ar putea fi impusă carantina sau extinse măsurile locale deja existente.

Biroul său nu a comentat dacă Macron va anunța o astfel de măsură. Blocarea națională luată în considerare ar fi „mai flexibilă” decât restricțiile stricte impuse în Franța în martie anul acesta, a raportat BFM TV.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Franța a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de decese zilnice cauzate de Covid-19 – 523 decese în 24 de ore, depășind recordul din aprilie.

Sursă: dailymail
Sursă: dailymail

Guvernul francez a raportat, de asemenea, 33.417 infectări noi. Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, le-a spus cetățenilor francezi să se „aștepte la decizii dificile” înainte de anunțul pe care-l va face astăzi Macron.

Macron găzduiește două reuniuni de urgență ale Consiliului Apărării pentru a discuta restricții suplimentare împotriva celui al doilea val. Școlile ar putea rămâne deschise chiar dacă restricțiile asupra mișcărilor oamenilor devin mai severe, a adăugat BFM TV.

Numărul de persoane spitalizate în prezent în țară a crescut cu 1.194 de luni până marți, ajungând la 18.978.

Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului francez a declarat: „Nimeni nu este de acord cu obiectivul nostru, acela de a împiedica în mod absolut spitalele să ajungă într-o situație în care nu pot interna noi pacienți”.

În timp ce restricțiile impuse în cele mai mari orașe, inclusiv Paris, Saint-Etienne, Toulouse și Lyon, au ținut la distanță protestele, în alte mari orașe europene au apărut proteste, manifestanții devenind pe alocuri violenți.