• Macron spune că Franța se confruntă cu sacrificii într-o nouă eră marcată de schimbările climatice și de războiul Rusiei în Ucraina.
  • Macron a fost reales în aprilie pentru un al doilea mandat.
  • Liderul în vârstă de 44 de ani a ținut miercuri un discurs dur la începutul primei ședințe de cabinet după vacanța tradițională din august a țării.

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat că Franța se confruntă cu sacrificii” într-o nouă eră marcată de schimbările climatice și de instabilitatea cauzată de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, care a semnalat sfârșitul abundenței.

După o vară marcată de secetă, incendii masive de vegetație și pierderi continue de vieți omenești în Ucraina, liderul în vârstă de 44 de ani a ținut miercuri un discurs dur la începutul primei ședințe de cabinet după vacanța tradițională din august a țării: Cred că suntem în curs de a trăi un punct de cotitură sau o mare bulversare. În primul rând pentru că trăim … sfârșitul a ceea ce ar putea părea sfârșitul abundenței, a spus el.

Referindu-se la războiul din Ucraina, Macron a mai spus: Sistemul nostru bazat pe libertatea în care ne-am obișnuit să trăim, uneori, atunci când trebuie să îl apărăm, acest lucru poate presupune să facem sacrificii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Discursul a părut menit să pregătească țara pentru ceea ce se anunță a fi o iarnă dificilă, în contextul în care prețurile energiei cresc brusc și multe familii se luptă cu inflația. Seceta severă din timpul verii, care a dus la restricții de apă în cea mai mare parte a țării, i-a determinat, de asemenea, pe mulți francezi să își exprime temerile cu privire la efectele tot mai evidente ale schimbărilor climatice.

Această privire de ansamblu pe care o dau – sfârșitul abundenței, sfârșitul nesimțirii, sfârșitul presupunerilor – este, în cele din urmă, un punct de cotitură pe care îl traversăm și care îi poate determina pe cetățenii noștri să simtă multă anxietate, a continuat Macron.

În fața acestui lucru, avem îndatoriri, dintre care prima este să vorbim sincer și foarte clar, fără a fi catastrofist, a spus el.

Macron a fost reales în aprilie pentru un al doilea mandat, dar a pierdut majoritatea parlamentară în alegerile din iunie, ceea ce înseamnă că prim-ministrul Elisabeth Borne conduce un guvern minoritar care depinde de partidele din opoziție pentru a adopta legi.