• Preşedintele Franţei a apreciat vineri că omologul său rus, Vladimir Putin, a făcut „o eroare istorică” prin atacarea Ucrainei
  • Preşedintele Franţei nu a exclus posibilitatea de a efectua curând o vizită la Kiev şi a insistat că Rusia nu trebuie umilită.
  • „Vrem să creştem sprijinul financiar şi militar destinat Ucrainei şi trebuie să facem totul pentru a putea fi exportate cereale din Ucraina”, a mai completat Macron.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a apreciat vineri că omologul său rus, Vladimir Putin, a făcut „o eroare istorică” prin atacarea Ucrainei, astfel că acum este izolat, dar a insistat că Rusia nu trebuie umilită pe plan internaţional, informează cotidianul Le Figaro.

„Eu cred, şi i-am spus, că a făcut o eroare istorică şi fundamentală pentru poporul său, pentru el însuşi şi pentru istorie”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat presei regionale din Franţa.

Preşedintele Franţei nu a exclus posibilitatea de a efectua curând o vizită la Kiev şi a insistat că Rusia nu trebuie umilită.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Nu trebuie să umilim Rusia, pentru ca atunci când se vor încheia luptele, să putem construi o cale de ieşire la nivel diplomatic”, a subliniat Emmanuel Macron.

Rugat să spună dacă intenţionează să se deplaseze la Kiev, Macron a răspuns: „Nu exclud nimic în acest moment”. „Vrem să creştem sprijinul financiar şi militar destinat Ucrainei şi trebuie să facem totul pentru a putea fi exportate cereale din Ucraina”, a insistat Macron.