• Macron propune un pact de securitate pentru a face din Europa o „putere a viitorului”.
  • Președintele Emmanuel Macron a prezentat prioritățile pentru președinția franceză a UE.
  • Vorbind în fața legislatorilor europeni, el a declarat că blocul trebuie să construiască un nou cadru de securitate pe fondul tensiunilor cu Rusia în legătură cu Ucraina.

Președintele francez Macron solicită un pact de securitate strategic al continentului în fața membrilor Parlamentului European. Este necesar un dialog deschis cu Rusia.

Președintele Emmanuel Macron a prezentat prioritățile pentru președinția franceză a UE. Vorbind în fața legislatorilor europeni, el a declarat că blocul trebuie să construiască un nou cadru de securitate pe fondul tensiunilor cu Rusia în legătură cu Ucraina.

Europa are nevoie de un nou pact de securitate colectivă pentru a face față NATO și Rusiei, a declarat miercuri președintele francez Emmanuel Macron.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Europa se confruntă astăzi cu o escaladare a tensiunilor la frontierele noastre”, a declarat Macron într-un discurs la Parlamentul European de la Strasbourg.

„În calitate de europeni, trebuie să formulăm în mod colectiv propriile noastre cerințe și să ne punem în situația de a le impune”, a adăugat el.

Franța a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene la începutul anului.

Propunerea franceză intenționează să „creeze împreună o putere europeană a viitorului… o Europă independentă care și-a dat mijloacele de a-și decide singură viitorul și nu se bazează pe deciziile altor mari puteri”, a spus el.

Francezii doresc să creeze un nou „cadru de securitate” în timpul președinției lor. „Trebuie să îl construim între noi, europenii, să îl împărtășim cu aliații noștri din NATO și să îl propunem spre negociere Rusiei”, a spus Macron.

UE nu a fost implicată direct în discuțiile cu Moscova cu privire la o eventuală invazie rusă în Ucraina, în timp ce zeci de mii de soldați ruși se adună la granița țării.