• Macron și Scholz i-au spus lui Zelenski să înceapă să ia în considerare negocierea păcii cu Rusia, a relatat vineri Wall Street Journal.
  • Franța, Germania și Marea Britanie ar putea oferi Ucrainei echipamente militare mai avansate din partea NATO pentru a convinge Ucraina să se așeze la masa negocierilor cu Rusia.
  • Un potențial acord între NATO și Ucraina nu ar implica trimiterea de trupe ale alianței militare în țara est-europeană sau protejarea Kievului în temeiul articolului 5 privind securitatea colectivă a NATO.

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz i-au spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să înceapă să ia în considerare negocierea păcii cu Rusia, a relatat vineri Wall Street Journal, citând surse anonime informate cu privire la schimbul dintre cei trei lideri la Paris la începutul lunii februarie, scrie Baha.

Potrivit raportului, Franța, Germania și Marea Britanie ar putea oferi Ucrainei echipamente militare mai avansate din partea NATO pentru a convinge Ucraina să se așeze la masa negocierilor cu Rusia.

Un oficial francez neidentificat a declarat pentru ziar că partenerii vest-europeni cred că pierderile pentru Kiev vor deveni insuportabile” la un moment dat și că Ucraina nu va fi capabilă să recucerească Crimeea.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Un potențial acord între NATO și Ucraina nu ar implica trimiterea de trupe ale alianței militare în țara est-europeană sau protejarea Kievului în temeiul articolului 5 privind securitatea colectivă a NATO.