• Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că dialogul său cu președintele rus Vladimir Putin s-a blocat după ce au fost descoperite crime în masă în Ucraina.
  • „De la masacrele pe care le-am descoperit la Bucha și în alte orașe, războiul a luat o altă turnură, așa că nu am mai vorbit direct cu el de atunci, dar nu exclud să o fac în viitor”, a declarat Macron la televiziunea France 5.
  • Rusia a calificat acuzațiile potrivit cărora forțele sale au executat civili la Bucha în timp ce ocupau orașul drept un „fals monstruos” menit să denigreze armata rusă.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că dialogul său cu președintele rus Vladimir Putin s-a oprit după ce au fost descoperite crime în masă în Ucraina, informează Reuters.

„De la masacrele pe care le-am descoperit la Bucha și în alte orașe, războiul a luat o altă turnură, așa că nu am mai vorbit direct cu el de atunci, dar nu exclud să o fac în viitor”, a declarat Macron la televiziunea France 5.

Rusia a calificat acuzațiile potrivit cărora forțele sale au executat civili la Bucha în timp ce ocupau orașul drept un „fals monstruos” menit să denigreze armata rusă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Întrebat de ce nu a urmat exemplul altor lideri europeni și nu a călătorit în capitala ucraineană, Kiev, Macron a spus că o demonstrație de sprijin în sine nu era necesară după invazia Rusiei din 24 februarie în Ucraina

„Mă voi întoarce la Kiev, dar voi merge acolo pentru a aduce ceva util cu mine… pentru că este evident că nu este nevoie să mă deplasez acolo pentru a arăta acest sprijin”, a declarat Macron, adăugând că a vorbit de aproximativ 40 de ori de la începutul războiului cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Dacă voi merge la Kiev, va fi cu scopul de a schimba ceva”, a spus el.

Kremlinul afirmă că a lansat o „operațiune militară specială” pentru a demilitariza și „elibera” Ucraina de extremiștii naționaliști. Ucraina și Occidentul spun că Putin a lansat un război de agresiune neprovocat.