• Macron a stat de vorbă cu soldații într-unul din hangarele de la baza Kogălniceanu și le-a ținut un discurs.
  • Președintele Emmanuel Macron a declarat miercuri într-o conferință de presă cu Klaus Iohannis că „dorim ca dosarul privind aderarea României la Schengen să progreseze”.
  • Referitor la poziția față de războiul din Ucraina, Macron a spus că „pentru ca Ucraina să câştige şi focul să înceteze, trebuie să negociem”.

Emmanuel Macron s-a declarat, miercuri, mândru şi bucuros să se afle în România, unde a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, preşedintele francez a precizat că dispozitivul NATO din România va fi suplimentat.

„Summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Madrid va confirma suplimentarea capabilităţilor militare pe flancul estic”, a afirmat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, precizând că va fi consolidat şi dispozitivul militar aliat din România.

„Dorim să avansăm în continuare pe plan bilateral, lucrăm, la cererea autorităţilor române, la un plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale române. Miniştrii de resort au putut să discute şi să stabilească un document-cadru. Vrem să consolidăm acest document-cadru pe plan politic şi militar”, a declarat Emmanuel Macron miercuri, la Baza Mihail Kogălniceanu, în conferinţa de presă organizată împreună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„În cadrul NATO, căci în acest cadru armata franceză se află pe teritoriul român, împreună cu ceilalţi aliaţi şi cu sprijinul armatei române, dispozitivul actual va lua amploare, îşi va spori capacităţile. Reuniunea la nivel înalt care va avea loc la Madrid va confirma această ambiţie şi este o dovadă suplimentară a unităţii noastre, pentru a îndepărta orice ameninţare militară pe flancul estic al Uniunii Europene şi NATO”, a subliniat preşedintele Franţei.

„Războiul este o realitate în Ucraina. Este la porţile României şi ameninţă întregul nostru continent. La frontierele Uniunii noastre europene, pentru a preveni orice tentativă de destabilizare şi de agresiune împotriva Europei, implicarea forţelor noastre este fundamentală”, a scris Macron pe Twitter.