• O cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecţie, afirmă Unifarm
  • Retenţia de particule/filtrul materialului este insuficientă, spune compania
  • Mai multe ţări au raportat în ultima vreme probleme la echipamentele importate din China

Prin intermediul Unifarm, România a cumpărat mai multe tipuri de măşti de la diverşi fabricanţi, printre care şi unele din China care poartă denumirea generică “Daddy Baby” şi le-a distribuit în spitale.

„Am informat toate spitalele partenere cu privire la acest lucru şi le-am solicitat retragerea acestor măşti în regim de urgenţă, pentru a putea fi înlocuite cu alte măşti conforme. „În acelaşi timp, am solicitat importatorului înlocuirea acestora cu măşti conforme, ca urmare a acestei alerte”, afirmă Unifarm.

Reprezentații firmei spun că filtrul materialului este insuficient, iar astfel o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecţie.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„În momentul în care a fost primită informarea privind calitatea acestui produs am stopat distribuţia lor. Nu a fost pus în pericol niciun cadru sanitar sau pacient, iar măştile respective au fost deja înlocuite în proporţie de 98% de către CN Unifarm SA.”, explică aceștia.

Sursa foto: Profimedia