• Prima femeie secretar de stat al SUA, care a contribuit la orientarea politicii externe occidentale după Războiul Rece, a murit.
  • Albright a fost o figură centrală în administrația președintelui Bill Clinton.
  • Ea a susținut extinderea NATO, a făcut presiuni pentru ca alianța să intervină în Balcani, a încercat să reducă răspândirea armelor nucleare și a susținut drepturile omului și democrația în întreaga lume.

Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat al Statelor Unite, care a contribuit la orientarea politicii externe occidentale după Războiul Rece, a murit. Ea avea optzeci și patru de ani, a anunțat CNN.

Decesul ei a fost confirmat într-un e-mail, adresat angajaților de la Albright Stonebridge Group, o firmă de strategie globală fondată de fostul secretar de stat.

Albright a fost o figură centrală în administrația președintelui Bill Clinton, ocupând, mai întâi, funcția de ambasador al SUA la Națiunile Unite, înainte de a deveni cel mai important diplomat al națiunii în cel de-al doilea mandat al acestuia.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Ea a susținut extinderea NATO, a făcut presiuni pentru ca alianța să intervină în Balcani, pentru a opri genocidul și epurarea etnică, a încercat să reducă răspândirea armelor nucleare și a susținut drepturile omului și democrația în întreaga lume.

Albright a fost o figură a politicii externe a SUA în deceniul dintre sfârșitul Războiului Rece și Războiul împotriva terorismului, declanșat de atacurile de la 11 septembrie 2001, o eră anunțată de președintele George H.W. Bush ca fiind o „nouă ordine mondială”.